POSNI MAFINI SA PAPRIKOM, PEČURKAMA I PRAZILUKOM: Slani užitak za doručak ili večeru, a ulepšaće i trpezu za Badnje veče

Posne mafine vole svi pogotovo ako se prave sa ajvarom i paprikom.

Shutterstock

Mafini su popularno slatko pecivo koje može da se napravi i u slanoj varijanti. Kako je u toku Božićni post, a približava se i Badnje veče mi predlažemo da trpezu obogatite ukusnim posnim mafinima sa ajvarom, paprikom, pečurkama i prazilukom.Izgledaće lepše ako ih pospete semenkama, a priprema nimalo nije komplikovana. Pročitajte i kako da operete kalup za mafine nakon korišćenja

  • Sastojci:
  • 230 g brašna 
  • 200 ml biljnog mleka
  • 50 ml ulja 
  • 1 kesica praška za pecivo 
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 crvena paprika 
  • 1 kašičica ajvara
  • 1/2 praziluka 
  • 100 g pečurka
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica soli 
  • 2 kašike semenki bundeve
  • 2 kašike semenki suncokreta 
  • 1 kašika maka 
  • 1 kašika susama

Priprema:

U posudi pomešajte mleko sa uljem i limunovim sokom, pa posolite. Postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro sjedinite sastojke. Ako je smesa mnogo gusta dodajte vode ili mleka. U smesu dodajte papriku iseckanu na sitne kockice, kao i pečurke, praziluk i ajvar. Začinite i opet promešajte da se sve sjedini. Zatim sipajte u kalup za mafine koji ste premazali margarinom, ali ne do vrha. Pospite semenkama i pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE