PASTRMKA IZ RERNE - IDEALNA ZA BADNJE VEČE: Kao iz najboljih restorana, tajna je u fenomenalnoj marinadi

Naučite kako se sprema najbolja pastrmka iz rerne.

Shutterstock

Za Badnje veče trpeza treba da bude posna, pa je naša preporuka da napravite fantastičnu pastrmku iz rerne. Proces nije komplikovan, samo je prelijte marinadom, a onda preko stavite kriške margarina, pa ispečete. Ali, najbitnije je da ribu prvo očitsitite i dobro operete, kao i da je osušite ubrusama. Bitno je da riba bude skroz suva, jer će se tako stvoriti hraskava kora. Mirisna i aromatična, a servirajte je sa prebrancem i krompir salatom

  • Sastojci: 
  • 6 pastrmki
  • 350 ml belog vina
  • 2 veze peršuna 
  • sok od 1 limuna 
  • kriške limuna 
  • 5 čenova belog luka
  • 1 kašičica bosiljka 
  • 1 kašičica ruzmarina
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 6 kašika ulja
  • 80 g maragarina 
  • povrće po želji

Priprema:
Ribu presecite po dužini, pa je očistite, operite i dobro osušite. Posolite je i pobiberite, spolja i iznutra. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru nekih pola sata. U vino dodajte seckani peršun, mleveni beli luk, limunov sok, začine i ulje. Promešajte, pa posolite i pobiberite po ukusu. U sredinu ribe sipajte malo marinade, pa je ređajte u pleh koji ste obložili pek papirom. Preostalom marinadom prelijte pastrmke sa obe strane. Preko stavite kriške limuna, kao i margarin. Poređajte seckano povrće po želji. Pecite u zagrejanoj rerni na 250°C oko 30-40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE