Slane torte se često nalaze na svečanim trpezama, jer su pored salata najlepše predjelo, a i prave se lako. Uglavnom se koristi tost hleb, a kao nadev mogu namirnice po želji, ali naš predlog su pečene paprike, tunjevina, kukuruz, majonez i senf.Ovo je odlična kombinacija koja se super slaže, a ulepšaće novogodišnju trpezu.
- Sastojci:
- 10 kriški tost
- 300 g tunjevina
- 150 g kukuruza
- 4 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- 100 g masline
- 100 g pečenih paprika
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- Za dekoraciju:
- majonez
- 2 žumanceta
Priprema:
U činiji pomešajte tunjevinu sa kuvanim kukuruzom, sečenim maslinama, pečenim paprikama, majonezom i senfom. Posolite i pobiberite, pa pospite bosiljkom i dobro promešajte. Kalup pravougaonog oblika obložite providnom folijom, pa stavite tost hleb na dno. Zatim sipajte nadev, tost hleb i tako dok ne utrošite. Poslednji red je hleb. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Premažite majonezom i preko izrendajte 2 kuvana žumanceta i dekorišite po izboru.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE