KAKO SE PRAVI NAJBOLJE KUVANO VINO: Neka cela kuća miriše na praznike i na cimet

Kod kuće napravite najukusnije kuvano vino.

Shutterstock

Ukusni i aromatični napici su idealni za hladno zimsko vreme. U toku praznika, bilo da više volite toplu, porodičnu atmosferu ili da sedite u nekom odličnom restoranu, najviše će vas obradovati kuvano vino. Em je ukusno, em će vas utopliti, a kod kuće možete da ga napravite kao profesionalci. Neka vaš dom miriše na cimet i muskatni oraščić, jer nema boljeg osećaja kada sve oko vas odiše duhom praznika. 

  • Sastojci:
  • 1 l vina
  • 4 kašike šećera
  • 3-4 karanfilića 
  • cimet
  • muskatni oraščić 

Priprema:
Sipajte vino u šerpu, pa dodaje šećer i karanfilić. Promešajte i kuvajte dok ne provri. Na kraju dodajte malo cimeta i muskatnog orašćića i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE