Od jednostavnih sastojaka napravite jednu od najukusnijih slanih torti koja je neizbežna na svakoj slavi. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a napravićete odlično predjelo. I neiskusne domaćice pripremiće fantastičnu slanu tortu sa rozen korama jer je brzo i lako.
- Sastojci :
- 1 pakovanje rozen kora (po mogućnosti slane)
- 500 g feta sira
- 200 g krem sira
- 200 g kisele pavlake
- 350 g šunke
- 4 supene kašike ajvara
- Za ukrašavanje gornje kore:
- 100 g majoneza
- 2 kuvana žumanceta
- 100 g kačkavalja
Priprema:
Pomešajte fetu, krem sir, pavlaku i seckanu šunku. podelite na 2 dela pa u jedan umešajte ajvar. Filujte kore naizmenično. Gornja da nema fil! Tortu ostavite preko noći u frižideru da kore upiju fil. Izvadite tortu, sravnite ivice, premažite majonezom i ukrasite rendanim sirom i žumancima. Isecite i služite!
Recept poslala Mira Vujić
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE