MIRIN RECEPT ZA SLANU TORTU SA ROZEN KORAMA: Kremasta i puna fila, a spremna očas posla

Slana torta sa rozen korama idelano je predjelo za slavu.

Mira Vujić

Od jednostavnih sastojaka napravite jednu od najukusnijih slanih torti koja je neizbežna na svakoj slavi. Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a napravićete odlično predjelo. I neiskusne domaćice pripremiće fantastičnu slanu tortu sa rozen korama jer je brzo i lako.

  • Sastojci :
  • 1 pakovanje rozen kora (po mogućnosti slane)
  • 500 g feta sira
  • 200 g krem sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 350 g šunke
  • 4 supene kašike ajvara
  • Za ukrašavanje gornje kore:
  • 100 g majoneza
  • 2 kuvana žumanceta
  • 100 g kačkavalja

Priprema:

Pomešajte fetu, krem sir, pavlaku i seckanu šunku. podelite na 2 dela pa u jedan umešajte ajvar. Filujte kore naizmenično. Gornja da nema fil! Tortu ostavite preko noći u frižideru da kore upiju fil. Izvadite tortu, sravnite ivice, premažite majonezom i ukrasite rendanim sirom i žumancima. Isecite i služite!

Recept poslala Mira Vujić

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE