SLANA TORTA SA PEČENIM PAPRIKAMA: Najbolje hladno predjelo koje se servira na slavama

Još jedna ideja za slavsku trpezu je ova slana torta sa pečenim paprikama prekrivena pavlakom. Ukusan recept koji će se svideti svim gostima.

Shutterstock

Slane torte se obično služe kao predjelo na slavama uz razne druge đakonije. Ukoliko ste ove jeseni pekli paprike i ostavljali u zamrzivaču sada ih iskoristite za ovaj ukusan recept. Slana torta sa pečenim paprikama je pravo otkriće koje će oduševiti sve goste.

  • Sastojci:
  • 450 g pečenih crvenih paprika
  • 4 jajeta
  • 220 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • Za dekoraciju:
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 50 g majoneza
  • rendani kačkavalj

Priprema:

Umutite jaja sa mlekom i uljem. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte prethodnoj smesi i sjedinite. Zatim dodajte iseckane paprike. Izmešajte dobro a onda sipajte u podmazan pleh i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvadite je iz kalupa. Pomešajte kiselu pavlaku i majonez i time filujte tortu. Preko svega toga narendati kačkavalj ili dekorišite po vašem izboru!

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE