Teleća čorba, pored supe sa rezancima i knedlama predstavlja klasik koji se obično služi na slavama između predjela i glavnog jela. Obično smo najbolju teleću čorbu jeli u kafanama, ali uz ovaj recept nadmašićete i nju. Neka vaša slavska trpeza ove godine odiše izobiljem i najlepšim specijalitetima.
- Sastojci:
- 600 g teletine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- suvi začin, biber, lovorov list, peršun
- Zaprška:
- 4 kašike brašna
- 180 ml ulja
Priprema:
Iseckajte luk i šargarepu pa propržite. Dodajte teletinu iseckanu na kockice pa dinstajte dok se ne uprži. Potom nalijte vodu i dodajte začine. Poklopite i ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo. po potrebi nalivati vodu. Na kraju zapržiti i staviti peršun.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE