Moderne domaćice sve više prepravljaju klasičan recept za proju i dodaju joj razne sastojke koje je čine lepšom i ukusnijom. Kako se približava Sveti Nikola, a predjelo je nešto čemu se svi raduju, mi predlažemo da isprobate ovaj recept za posnu proju koja se pravi sa spanaćem i pivom. Gosti će uživati, a vi ćete napraviti očas posla. Gotovu proju premažite majonezom i pospite sirom, a pročitajte i kako da operete kalup za mafine posle upotrebe.
- Sastojci:
- 100 ml piva
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 20 kašika kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 g spanaća
- Za dekoraciju:
- posni majonez
- biljni sir
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, ulje, pivo i kiselu vodu. Dobro sjedinite, pa dodajte prašak za pecivo. U ključakoj vodi kratko obarite spanać, pa ga iseckajte i dodajte u smesu. Kalup za mafine nauljite i sipajte smesu u svaki, ali ne do vrha. Smesu možete da sipate i u tepsiju ako vam je lakše. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Čačkalicom proverite da li su gotove, pa premažite posnim majonezom, pospite sirom i vratite još 5 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE