Kupus salata se često naručuje u restoranima, ali isto tako se i pravi kod kuće. Vrlo je jednostavno, ne zahteva preterane kulinraske sposobnosti, a super dopunjuje sva jela od mesa. Ako želite još više da obogatite specijalitete od svinjskog mesa ili piletine napravite osvežavajuću šarenu salatu sa povrćem, u kojoj je glavna namirnica kupus. Pomešajte kupus, šargarepu i luk, a onda prelijte jogurtom, senfom i začina. Ne postoji lepša salata.
- Sastojci:
- 3 šargarepe
- 1/2 belog kupusa
- 1/2 ljubičastog kupusa
- 1 ljubičasti luk
- 3 mlada luka (ili 1/2 praziluka)
- Za preliv:
- 2 šolje grčkog jogurta
- 1 kašičica origana
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Izrendajte šargarepu, a kupus i luk isecite na trake ili isto izrendajte. Stavite u šerpu i prelijte vrelom vodom i sirećetom (2 kašike), pa ostavite par minuta da povrće omekša. Dobro procedite i stavite u posudu, pa dodajte seckani mladi luk ili praziluk. Pomešajte jogurt, so, origano, biber, maslinovo ulje i senf. Dobro sjedinite i sipajte preko povrća.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE