Ove godine Aranđelovdan se slavi 21, novembra. Ako razmišljate koja predjela i salate da spremite, mi imamo fantastičnu ideju. Postaće favorit među gostima na slavi. Pravi se od jaja i vrlo je dekorativna, ali i bogatog ukusa. U recept ide i tunjevina, a ređaju se i slojevi sa drugim omiljenim namirnicama. Preko se posipa izrendan tvrdi sir. Ova praznična salata sa kuvanim jajima definitivno se mora naći na slavskoj trpezi ove godine.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 5 kuvanih jaja
- 1 krastavac
- 2 šolje vode
- 150-200 g tunjevine iz konzerve
- 150 g tvrdog sira
- 50 ml sirćeta
- 50 ml vode
- 2 kašike majoneza + 1,5 kašika majoneza
- so po ukusu
- biber po ukusu
- slatka začinska paprika po ukusu
Recept za dekorativnu salatu sa jajima za Aranđelovdan:
Iseckajte luk. pa dodajte vodu i sirće, promešajte, pa ostavite tako 15 minuta. U kalup sa pokretnog okruglom ivicom izrendajte jaja kaoprvi sloj salate, pa pospite solju, biberom i slatkom začinskom paprikom, pa promešajte. Premažite ga dvema kašikama majoneza. Tunjevinu usitnine viljuškom, pa je dodajte preko majoneza. Iscedite višak tečnosti iz luka, pa ga rasporedite preko tunjevine. Izrendajte krastavac preko i ravnomerno rasporedite kao novi sloj salate, pa dodajte biber po ukusu. Premažite 1,5 kašiku majoneza, pa pospite izrendanim tvrdim sirom. Ostavite salatu u frižideru da prenoći, pa skinite pokretnu. Predlažemo i mimoza salatu sa tunjevinom za predstojeću slavu.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa