DŽEJMI OLIVER OTKRIVA KAKO SAVRŠENO DA ISPRŽITE MESO: 14 miliona ljudi obožava ovaj recept (VIDEO)

Za Uskrs umesto pečenja poslužite ukusno meso po receptu Džejmija Olivera.

Shutterstock

Poznati kuvar, Džejmi Oliver, je na svom YouTube kanalu otkrio kako da ispržite savršen biftek. Tajna je u tome da izvadite meso pola sata pre prženja iz frižidera, a ako ne želite za uskršnji ručak da pravite pečenje, onda je ovaj recept naš predlog. Jednostavno je i brzo, a neverovatno ukusno. Poslužite sa krompirom i salatom. 

  • Sastojci: 
  • biftek
  • so, biber
  • maslinovo ulje 

Priprema:
Izvadite meso iz friždera pola sata pre nego što ćete ga pržiti i ostavite da odmori. Biftek sobne temperature će se mnogo bolje ispeći. Prelijte maslinovim uljem sa obe strane i lepo posolite i pobiberite. Tiganj sa debljim dnom dobro zagrejte i stavite meso. Nemoj dodavati ulje u tiganj. Pržite meso i na svakih minuta ga okrećite, a dužina prženja zavisi da li želite srednje i dobro pečen biftek. Hvataljkama okrećite meso, a onda ga podignite da ispržite i ivice, pogotovo tamo gde je masnoća, jer će biti hrskavije. 

Izvor: Stvar ukusa