Ukusno predjelo koje veoma brzo nestaje iz tanjira.
Sastojci:
- 1/2 kg mlevenog mesa (bolje juneće, ali može i mešano, pola svinjsko, pola juneće)
- 2 veće glavice sitno seckanog crnog luka
- 1 srednji izmiksiran paradajz
- 1 kg pečenih, očišćenih i na kockice sečenih paprika (lepše su ako su crvene)
- 1/2 kg kora za pitu
- so, suvi začin po ukusu i biber
- 4 jaja
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 čaša kisele vode
- ulje za prženje i posipanje kora
Način pripreme
Na malo ulja ispržiti luk, dodati mleveno meso pa dinstati nekoliko minuta. Zatim dodati izmiksiran paradajz, začine i ukrčkati još nekoliko minuta.
Prethodno ispečene paprike oljuštiti i iseckati na komadiće oko 2 cm veličine.
U pleh od rerne poređati tri kore koje se između prskaju sa malo ulja. Dodati polovinu seckane paprike, pa opet staviti tri kore.
Zatim staviti polovinu fila od mesa, pa opet tri kore. Sada staviti ostatak paprika, pa tri kore, drugu polovinu fila od mesa, i završiti sa tri kore.
Znači, ide: tri kore – polovina fila od paprika, tri kore – polovina fila od mesa, tri kore – druga polovina fila od paprika, tri kore – druga polovina fila od mesa i završava se sa tri kore.
Tako naređanu pitu odmah iseći oštrim nožem na četvrtastu parčad i zaliti pripremljenim prelivom koji se sprema na sledeći način: umutiti jaja sa pavlakom, dodati kiselu vodu, posoliti i preliti pitu. Peći je 35-40 minuta na 180 stepeni.
Lepa je i topla i hladna. Ako se napravi neka čorba i salata, može da bude i kompletan ručak, a uz jogurt ili pivo odlična večera.
Vreme pripreme: 60 minuta
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: krstarica.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus