Za sve koji žele da se zdravo hrane.
Potrebno vam je:
3 jaja
300 g brašna + malo za radnu ploču
300 g sira
1 prašak za pecivo (kesica od 8 g)
Umutite jaja. Zatim dodate smrvljeni sir. Da li ćete to uraditi rukama ili viljuškom, odluka je na vama. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno i sve dobro zamesite rukama.
I ne treba vam nikakva masnoća, voda ili so ako je sir dovoljno slan.
Na radnu ploču pospite malo brašna, ali zaista malo, pa domesite testo. Razvucite ga oklagijom što tanje, možda prst debljine. Secite uže pravougaonike.
U tiganju zagrejte svinjsku mast, ali ne mora da pršti, pecite ih na srednjoj temperaturi. Kada se zarumene sa svih strana, vadite napolje i ubacite novu turu. I tako dok ne potrišite sav materijal.
Prijatno!
Izvor: hronokuhinja.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus