Domaće lepinjice su odlična zamena za hleb, a možete ih jesti i u slanoj, ali i slatkoj varijanti. Pripremaju se vrlo lako, a sigurni smo da će se, nakon što ih probate, često naći na vašem porodičnom stolu za ručavanje.
Potrebno je:
400 g brašna
80 g putera
1 kašičica šećera
2,5 dl tople vode
1 kašičica soli
1 prašak za pecivo
Priprema:
1. Sjediniti brašno, prašak za pecivo, malo soli i šećera, pa sve izmešati.
2. Dodati puter iseckan na manje kockice, pa ručno mesiti dok se ne izmrvi.
3. Sipati vodu i mesiti testo dok se svi sastojci ne sjedine.
4. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi sat vremena da se odmori.
5. Odstojalo testo premesiti pa oblikovati kugle. Radnu površinu posuti brašnom, pa svaku kuglu razviti oklagijom u veličini velikog tanjira.
6. Lepinjice peći na teflonskom tiganju po 3 minuta sa obe strane.
Izvor: yumama.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus