Domaće lepinjice su odlična zamena za hleb, a možete ih jesti i u slanoj, ali i slatkoj varijanti. Pripremaju se vrlo lako, a sigurni smo da će se, nakon što ih probate, često naći na vašem porodičnom stolu za ručavanje.

Potrebno je:

400 g brašna

80 g putera

1 kašičica šećera

2,5 dl tople vode

1 kašičica soli

1 prašak za pecivo

Priprema:

1. Sjediniti brašno, prašak za pecivo, malo soli i šećera, pa sve izmešati.

2. Dodati puter iseckan na manje kockice, pa ručno mesiti dok se ne izmrvi.

3. Sipati vodu i mesiti testo dok se svi sastojci ne sjedine.

4. Umešeno testo prekriti krpom i ostaviti na sobnoj temperaturi sat vremena da se odmori.

5. Odstojalo testo premesiti pa oblikovati kugle. Radnu površinu posuti brašnom, pa svaku kuglu razviti oklagijom u veličini velikog tanjira.

6. Lepinjice peći na teflonskom tiganju po 3 minuta sa obe strane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: yumama.com