Recept za koji vam ne treba kvasac ni vreme da se testo diže. Odlična uz razne slatke i slane namaze, domaća kuvana jela ili ako želite lako svarljiv obrok onda je jedite uz činiju omiljene salate.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1/2l mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
Uključiti rernu na 250 stepeni da se zagreje. Za to vreme dobro izmešati brašno, prašak za pecivo i so. Polako zamesiti mlakom vodom (testo ne bi trebalo da bude tvrdo).
U veću tepsiju sipati ulje. Staviti testo u tepsiju, i premazati uljem. Polako razvući. Viljuškom izbosti testo po površini kako bi lepo strujao topao vazduh za vreme pečenja.
Peći oko 25 minuta.
Vruću pogaču prekriti čistom krpom.
NAPOMENA: Pogača se topla lomi, ne seče nožem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu