Recept za koji vam ne treba kvasac ni vreme da se testo diže. Odlična uz razne slatke i slane namaze, domaća kuvana jela ili ako želite lako svarljiv obrok onda je jedite uz činiju omiljene salate.

Potrebno je:

  • 600 g brašna
  • 1/2l mlake vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so

Priprema:

Uključiti rernu na 250 stepeni da se zagreje. Za to vreme dobro izmešati brašno, prašak za pecivo i so. Polako zamesiti mlakom vodom (testo ne bi trebalo da bude tvrdo).

U veću tepsiju sipati ulje. Staviti testo u tepsiju, i premazati uljem. Polako razvući. Viljuškom izbosti testo po površini kako bi lepo strujao topao vazduh za vreme pečenja.

Peći oko 25 minuta.

Vruću pogaču prekriti čistom krpom.

NAPOMENA: Pogača se topla lomi, ne seče nožem. *Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs