Recept za koji vam ne treba kvasac ni vreme da se testo diže. Odlična uz razne slatke i slane namaze, domaća kuvana jela ili ako želite lako svarljiv obrok onda je jedite uz činiju omiljene salate.
Potrebno je:
- 600 g brašna
- 1/2l mlake vode
- 1 kesica praška za pecivo
- so
Priprema:
Uključiti rernu na 250 stepeni da se zagreje. Za to vreme dobro izmešati brašno, prašak za pecivo i so. Polako zamesiti mlakom vodom (testo ne bi trebalo da bude tvrdo).
U veću tepsiju sipati ulje. Staviti testo u tepsiju, i premazati uljem. Polako razvući. Viljuškom izbosti testo po površini kako bi lepo strujao topao vazduh za vreme pečenja.
Peći oko 25 minuta.
Vruću pogaču prekriti čistom krpom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus