PROJA SA CELIM ZRNIMA KUKURUZA I KAČKAVALJEM: 1 sastojak daje poseban šmek - još bolja od tradicionalne

Stari recept u novom obliku.

Shutterstock

Proja je naše tradicionalno jelo koje se obično pravi od kukuruznog brašna, soli, masti i vode. Ali u nju se mogu dodavati i sir, spanać, pšenično brašno, slanina. Ukoliko volite da probate nešto novo i drugačije isprobajte recept za proju sa celim zrnima kukuruza šećerca i crnim lukom.

Sastojci:

  • 1/4 šolje putera, na kockice
  • 1 srednji luk, iseckan
  • 2 jajeta
  • 2 šolje pavlake
  • 350 kukuruza celog zrna (iz konzerve ili šećerac)
  • so, biber
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 2 šolje rendanog kačkavalja

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°. U velikom tiganju zagrejte puter na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, dinstajte dok ne omekša. Ostavite po strani. On će kasnije dati proji poseban šmek i aromu.
Umutiti jaja, dodati pavlaku, kukuruz, so i biber. Ubacite proprženi luk i dodajte kukuruzno brašno i jednu ipo šolju rendanog sira.
Prebacite u podmazanu vatrostalnu posudu. Pospite preostalim sirom. Pecite, nepokriveno, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, 35-40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE