DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Ne mesi se, pravi super brzo, a pun je proteina i vlakana (VIDEO)

Ispecite hleb bez kvasca, koji je zdrava zamena za običan hleb, a brže se i sprema.

Printscreen/Youtube/Home cooking

Zamesite hleb brzo i lako bez pšeničnog brašna, jaja i kvasca. Zdrava opcija u kojoj možete uživati bez griže savesti. Ako želite da smanjite potrošnju hleba, ali vam ipak nedostaje parče hleba, ovo je savršena zamena. Ovko pripremljen hleb je odličan izvor proteina i vlakana,a pošto se peče bez jaja, pogodan je i za vegane.

  • Sastojci:
  • 1/2 šolje čia semena
  • 1 šolja semena susama
  • 3/4 šolje ovsenog brašna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica origana
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1 čaša vode

Priprema:

U činiji pomešajte čia seme, susam, ovseno brašno. Dodajte so i šećer, origano i beli luk u prahu. Sve dobro promešajte pa dodajte vodu. Mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Zagrejte rernu na 160 stepeni. Kalup za hleb obložite pek papirom pa sipajte testo. Pecite pola sata.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE