Hleb je namirnica koja se u Srbiji često jede i to gotovo uz svaki obrok. Umesto da kupujete svaki dan, probajte ovaj jednostavan recept pomoću kojeg ćete umesiti najmekši hleb. Tajna je u jogurtu koji se dodaje u testo, a ne samo što se ono lako mesi, već nema čekanja ni da nadođe, pa je super kada ste u žurbi, a želite vruć i svež hleb.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 450 ml grčkog jogurta
- 2 jajeta
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Recept za najmekši hleb sa jogurtom:
U posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, so, šećer i sipajte jogurt. Dodajte jaja i dobro sjedinite. Prebacite testo za hleb na pobrašnjenu površinu, a zatim ga malo pospite brašno i kratko premesite. Testo treba da bude malo lepljivo. Prebacite ga na pleh obložen pek papirom, pa malo spljoštite rukom i zasecite na par mesta. Pecite hleb u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Pročitajte i ovo: Hleb sa suvim kvascem
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa