Recept za domaći hleb koji ne mora da se mesi

Domaći hleb zlatne i hrskave korice ne mora da se mesi i pravi se od samo 4 sastojka!

prt scr / yt / Emma's Goodies

Sastojci:

  • 300 ml mlake vode, više po potrebi
  • 2½ kašičice soli
  • 2 kašičice suvog kvasca
  • 420 g višenamenskog brašna

Pogledajte kako se pravi:

Recept za domaći hleb:

Kako biste napravili ovaj hleb, pomešajte viljuškom u većoj činiji vodu, so i kvasac. Zatim dodajte brašno i promešajte kutlačom ili rukom. Testo će biti lepljivo.

Pokrijte činiju i ostavite testo na stranu, da odstoji minimum 6 sati. Zagrejte rernu na 215 stepeni C, zajedno sa loncem za pečenje hleba. Nakon 15 minuta izvadite lonac za pečenje, pospite dno brašnom i zatim samo u dva poteza presavijte testo i prebacite ga u lonac.

Sredinu testa zasecite makazama i pospite površinu brašnom. Stavite poklopac na lonac za pečenje i pecite 30-35 minuta sa poklopcem. Nakon toga skinite poklopac, smanjite temperaturu rerne na 200 stepeni i pecite još 10-20 minuta bez poklopca dok se ne stvori zlatna korica.

Izvadite hleb na žicu i ostavite da se ohladi, oko 45 minuta. Isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i hleb sa leblebijama gotov za pola sata.

Pročitajte kako se pravi punjena cvet pogača sa šunkom i kačkavaljem

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Brioš punjen karamelom i orasima  Instagram/celia_oeg/cltures_sucre

StvarUkusa