BAVARSKO VULKAN PECIVO: Domaća zemička punjena kulenom, slaninicom i kačkavaljem - prste da poližeš

Neodoljivo vulkan pecivo osvojiće vas na prvi zalogaj.

Printscreen/YT/ Hobart Food Equipment and Service

Vulkan pecivo jedno je od onih koje možda na prvi pogled ne izgleda toliko posebno, ali koje krije pravo iznenađenje za nepca. 

Bavarska zemička, punjena kačkavaljem i kulenom namamiće vas mirisom, a u potpunosti osvojiti ukusom. U njegovoj pripremi je potrebno ispratiti više koraka, ali sav trud će se isplatiti.

Sastojci:

Za testo:

  • 700 g brašna
  • 350 ml mlake vode
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašičica šećera

Za punjenje:

  • 200 g kulena
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g slanine
  • 1 čaša pavlake

I još:

  • 1 l vode
  • 3 kašike sode bikarbone

Priprema:

Stavite kvasac i šećer u toplu vodu i sačekajte da se aktivira. Kada je kvasac zapenio, dodajte ulje, so i brašno, pa umesite glatko testo. Ostavite ga na toplom da narasta. Slaninicu i kulen iseckajte sitno, kačkavalj narendajte, pa sve sjedinite sa pavlakom i nadev ostavite sa strane. Nadošlo testo podelite na loptice jednake veličine, pritisnite dlanom, punite nadevom i dobro zatvorite svaku lopticu kako fil ne bi iscurio. Litar vode zagrejte i kada proključa dodajte sodu bikarbonu. Dok voda lagano vri, spuštajte svaku zemičku i ostavite da se kuva nekoliko sekundi. Vadite zemičke na pleh obložen papirom za pečenje, pa ih oštrim nožem zarežite malo na vrhu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene.

Izvor:Telegraf.rs