PIROŠKE PUNJENE SIROM I VIRŠLAMA: I pekari će vam pozavideti na veštinama - testo mekano kao pamuk, a ukus očaravajući

Brzo i lako napravite testo za piroške, a napunite ih viršlama i sirom.

Printscreen/YT/SUPER KELINCHAK

Kada želite da obradujete porodicu, ali i sebe ukusnim obrokom, onda isprobajte piroške punjene viršlama i sirom. Zanimljive i jednostavne oduševiće vas već na prvi zalogaj. Testo se lako mesi i uspeva svima, a ako želite viršle možete da zamenite praškom šunkom. 

Sastojci:

Za testo:

  • 300 ml jogurta 
  • 1 jaje 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1 kašika ulja 
  • 1/2 kašičice sode bikarbone 
  • 400 g brašna 

Za punjenje:

  • 5 viršli 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

U posudu sipajte jogurt, jaje, so, šećer, ulje i sodu bikarbonu. Dobro sjedinite, pa dodajte prosejano brašno. Ostavite 10 minuta. Viršle i sir izrendajte, a zatim testo podelite na 18 delova i oblikujte loptice. Malo pritisnite prstima testo, sipajte kašiku smese od viršli i sira, pa zatvorite. Napravite oblik čamca, a zatim pržite u dobro zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa