KIFLICE SA PICA NADEVOM: Sigurno uspevaju iz prve, a odmah će nestati iz pleha

Kiflice sa pica nadevom obožavaće svi ljubitelji ovog poznatog italijanskog specijaliteta.

Shutterstock

Ima li išta lepše nego kad dom zamiriše na sveže domaće kiflice. Ukoliko ste ljubitelj pice, sigurni smo da će vas ovaj recept oduševiti. Mekane i vazdušate kiflice pune fila, koji ste stavlja na čuveni italijanski specijalitet, toliko su dobre da nećete prestajatii da ih jedete. 

Što je najbolje od svega nije vam potrebno posebno umeće u kuhinji, a sigurno će vam uspeti iz prv

Za testo:

  • 250 ml mleka
  • 30 g kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 500 g brašna
  • 150 ml ulja
  • prstohvat soli
  • 1 jaje

Za nadev:

  • 100 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 100 g pasiranog paradajza
  • malo origana

Za premaz:

  • 1 jaje
  • malo susama za posipanje

Priprema:

U toplo mleko izmrvite kvasac, dodajte šećer, sve izmešajte i ostavite da se aktivira. U brašno dodajte so, ulje, celo jaje, a na kraju i kvasac i sve dobro zamesite da dobijete glatko testo. Ostavite ga da naraste oko sat vremena. Nakon toga ponovo premesite, podelite na dva dela, pa oklagijom razvucute na krug debljine oko pola centimera. Podelite ih na 12 jednakih trouglova. Svaki premažite paradajzom, dodajte šunku i narendan kačkavalj, pospite origanom, pa ih lagano zamotajte. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom. Razmutite jaje i svaku kiflicu premažite odozgo, pa malo pospite susamom. Rernu zagrejte na 220 stepeni i pecite kiflice oko pola sata dok ne dobiju lepu rumenu koricu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE