NAJMEKŠI DOMAĆI KROASANI: Kao iz najbolje francuske pekare, a sigurno uspevaju iz prve

Kroasani po ovom receptu biće najmekši koje ste jeli.

Printscreen/YT/Bincy Chris

Verujemo da većina vas misli kako je veoma teško i komplikovano napraviti mekane, vazdušaste kroasane, pa se uglavnom odlučujete za one kupovne. Za njihovu pripremu ne morate da bude vrhunski kuvar, već vam je potreban pravi recept i malo vremena. Ovi kroasani su neutralni, te ih možete puniti slatkim ili slanim nadevom, a odlični su i prazni. 

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 1 pakovanje suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 kašičica šećera
  • 250 ml mleka
  • 80 ml ulja
  • 100 ml jogurta
  • 150 g putera

Priprema:

U dublju činiju stavite brašno, so i šećer, pa dobro promešajte. U toplo mleko sipajte kvasac pa dobro izmešajte da nema grudvica. Sipajte u brašno zajedno sa uljem i jogurtom. Testo dobro umesite najmanje 10 minuta. Pokrijte ga krpom i ostavite da odmori oko sat vremena. Razvicute ga na debljinu oko 2 centimetra. Po testu poređajte kockice omekšalog putera, pa ga još jednom premesite. Razvijte ga još jednom u veliki krug debljine oko 1 cm. Testo isecite na jednake trouglove, pa svaki zarolajte. Kroasane ređajte na pleh obložen pek papirom. Stavite ih u hladnu rernu, pa je uključite na 200 stepeni i kada se zagreje pecite ih još oko 10-15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE