Ako volite pitu krompirušu oduševiće vas i mafini od krompira. Prave se lakše i kore vam nisu potrebne. Sastojke pomešajte i sipajte u kalup za mafine i ispecite. Ukusno i zanimljivo jelo koje možete da služite i kao predjelo, a super je ideja za sve koji se pridržavaju Gospojinskog posta.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 2 crna luka
- 400 g brašna
- 2-3 ulja
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 100 ml kisele vode
Priprema:
Krompir oljuštite i izrendajte, pa propržite sa sirom seckanim crnim lukom. Sipajte u posudu, pa dodajte brašno, ulje, prašak za pecivo i kiselu vodu. Dobro sjedinite. Kalup za mafine nauljite ili možete da stavite korpice i onda sipajte dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE