Pica korpice odlična su zanimacija kada vam dođu prijatelji u goste, a odlične su i za doručak ili večeru. Umesto klasične velike pice napravite korpice od domaćeg testa, koje se lako mesi, a pečene su za 15 minuta. U ovom receptu koristi se tunjevina, a vi možete da dodajete sastojke po ukusu. Odradujte svoje ukućane ovim mini pica zalogajima, a kada ih jednom budu probali sigurno će vam tražiti da ih stalno pravite.
Sastojci:
Za testo:
- 190 g kukuriznog brašna
- 170 g brašna
- 250 g tople vode
- 1 kašika suvog kvasca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika origana
- 1 kašika meda
Za filovanje:
- 100 ml soka od paradajza
- 100 g mocarele
- 100 g tunjevine
- 9 maslina
Priprema:
Oba brašna pomešajte u dubljoj činiji, dodajte kvasac, so, origano, šećer, ulje i kašiku meda, pa sve izmešajte. Sipajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Po potrebi dolivajte još vode. Premažite ga uljem, pokrijte providnom folijom i ostavite oko sat vremena na toplom mestu da naraste. Kada je nadošlo razvucite ga na podlozi koju ste posuli brašnom, na debljinu oko pola centimetra. Podelite ga na 9 jednakih delova, svaki namažite sa malo paradajza, dodajte tunjevinu, narendanu mocarelu, pa preklopite ivice po dijagonali i odozgo zabodite maslinu. Pica korpice ređajte na pleh obložen papirom za pečenje i pecite ih na 250 stepeni 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE