POPULARAN ITALIJANSKI RECEPT ZA KIFLICE: Biće vazdušaste i sutradan, a mogu da se jedu u slatkoj ili slanoj varijanti

Kiflice su super posluženje za goste ili za piknik.

Printscreen/YT/ Ricette Fatte In Casa

Italijanska kuhinja spada među najpoznatije i najpopularnije u svetu, a šta god da izaberete neverovartno je ukusno. Veliki izbor pasti, pica, mesa, ali i poslastica poput čuvenog tiramisua ili pana kote. Predlažemo vam da napravite mekane kiflice po starom receptu italijanskih baka, jer ako volite čuvene specijalitete i ove kiflice će vas oduševiti. 

Sastojci:

  • 400 ml toplog mleka
  • 200 ml ulja
  • 100 g šećera
  • 20 g kvasca
  • 2 jajeta
  • 1 belance
  • 900 g brašna
  • 1/2 kašike soli
  • 1 kašičica praška za pecivo 

Za premazivanje:

  • 1 žumance 
  • istopljeni puter 
  • malo mleka
  • susam

Priprema:

Pomešajte mleko, ulje, jaja, belance, šećer i kvasac. Dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno, so i prašak za pecivo i umesite testo. Malo nauljite i ostavite da odmori 3 sata, naravno pokriveno. Premesite testo, pa podelite na 4 jednaka dela. Oblikujte loptice, pokrijte i ostavite da odmore 5 minuta. Razvucite testo, premažite istopljenim puterom i isecite trouglove. Napravite manji rez na svakom trouglu od užeg ka širem delu (pogledaj sliku). Urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i ostavite da odmore pola sata. Umutite žumance sa malo mleka i premažite kiflice, pa pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 

Printscreen/YT/ Ricette Fatte In Casa 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE