Ako tražite dobar recept za proju, Grci je spremaju tako da bude mekana i izdašna, a spolja krckava. Tajna je u povrću koje se dodaje u testo da bi bilo sočno i meko, a začini i feta daju karakterističan grčki šmek. Evo kako se pravi grčka proja, a ne propustite ni recept za tradicionalnu srpsku proju.
- Sastojci:
- Šolja kukuruznog brašna
- Šolja pšeničnog brašna
- Dve kašičice praška za pecivo
- 2 jaja
- Šolja jogurta
- 120 grama maslaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 mala tikvica
- 200 grama fete
- Majčina dušica
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Sve suve sastojke umutite u jednoj činiji, a ulje, jogurt i otopljeni maslac u drugoj. Pomešajte obe smese i dodajte izrendanu tikvicu, kao i usitnjenu fetu. Dobro izmešajte, sipajte smesu u podmazani pleh, poravnajte i pospite majčinom dušicom. Pecite najmanje 35 minuta, ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suva. Ohladite do sobne temperature i isecite na trouglove, tako je Grci serviraju. Prijatno!
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.