U poslednjih mesec dana jedan od najpopularnijih recepata na YouTube-u je svakako ovaj za turske mekike. Jednostavno se prave i uspevaju svima, jer testo ne morate da mesite, samo sjedinite sastojke i promešate. Kako bi bile još ukusnije u testo dodajte povrće i sir. Mekike su odličan izbor za doručak, ali možete da ih služite i kada vam dođu gosti.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 200 ml toplog mleka
- 200 ml tople vode
- 10 g suvog kvasca
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 550 g brašna
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 1 paradajz
- peršun
- 2 mlada luka
- 1 crni luk
- 1 krompir
- 150 g feta sira
Priprema:
Umutite jaje, pa dodajte mleko, vodu, kvasac, šećer, so i promešajte. Zatim dodajte brašno i promešajte špatulom dok se ne formira testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe. Za to vreme paprike sitno isecite, kao i paradajz, mladi i crni luk i peršun. Krompir izrendajte ,a feta sir izdrobite viljuškom. Testo opet promešajte, pa dodajte iseckano povrće, sir i peršun, pa opet promešajte da se svi sastojci sjedine. Sipajte u kesu za zamrzivač, a onda isecite rupu. Sipajte smesu u tiganj u kojem ste zagrejali ulje i pržite.
Izvor: Stvar ukusa