Lisnate kore su spas za sve domaćice koje žele da naprave brz obrok. Možete ih filovati po želji, a ispeku se za tili čas. Za doručak ili večeru vam predlažemo da ih nafilujete sirom, jajima i peršunom - biće lepše nego iz pekare, a o ukusu će se danima pričati. Ukoliko volite slatku varijantu lisnatog peciva isprobajte pletenicu sa višnjama.
- Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 4 jajeta + 1 žumance za premazivanje
- 250 g sira
- šaka svežeg peršuna
- ulje za podmazivanje pleha
Priprema:
Pripremite fil tako što ćete u činiji pomešati umućena jaja sa rendanim sirom i seckanim peršunom. Isecite lisnato testo na 4 komada iste veličine. Prvi komad stavljamo u podmazan pleh sa malo ulja. Stavite ravnomerno preko cele kore trećinu nadeva. Potom druga kora, pa nadev, pa treća kora, nadev i na kraju prekrijte preostalim komadom lisnatog testa. Premazati umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190°C 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE