VESNIN RECEPT ZA DOMAĆU KAJMAK PITU: Testo nafilujte, pa urolajte - prosto ko pasulj

Pročitajte kako Vesna pravi čuvenu kajmak pitu.

Vesna Pavlović

Bilo da se prave sa korama ili od testa, domaće pite svi vole. Nadevi mogu da budu slatki ili slani, zavisi od toga šta više volite, a najpopularniji su od sira i mlevenog mesa. U toku je nagradni konkurs na našem portalu, pa nam je verna čitateljka poslala fenomenalan recept za kajmak pitu. Kombinacija sastojaka je pun pogodak, a priprema jednostavna. 

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 650 g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 50 g margarina
  • 3 kašike kajmaka
  • Za premazivanje:
  • 5 kašika kajmaka
  • 250 g feta  sira

Priprema: 
U posudi pomešajte 350 g brašna, kvasac i so. Promešajte. Zatim sipajte mlako mleko i vodu, pa dodajte margarin sobne temeprature, jaja i kajmak. Promešajte, pa postepeno dodajte preostalo brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odstoji pola sata. Dobijeno testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu, pa podelite na 2 jednaka dela i oblikujte lopte. Svaku loptu razvijte u krug. U posudi pomešajte kajmak i izmrvljeni sir, pa sjedinite. Premažite testo i urolajte. Poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Recept poslala Vesna Pavlović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE