Ovu pitu možete praviti sa krompirom, tikvicama... Ukusna je u bilo kom obliku.
Sastojci:
- 300 g brašna
- ½ l mlake vode
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- na vrh noža sode bikarbone
- 30 g putera
- 2-3 čena belog luka
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašika kajmaka ili mekog sira
- 1 šoljica ulja
Priprema:
U posudi umutite jaje, pa dodajte brašno, vodu, so i sodu bikarbonu. Umutite testo da bude gušće nego za palačinke. U pleh sipajte ulje, malo zagrejte u rerni, pa u zagrejano ulje stavite testo i pecite na umerenoj temperaturi da porumeni. Za to vreme sitno iseckajte beli luk, pa ga prokuvajte sa vodom i puterom. Prohlađeno testo iscepkajte na komadiće i ređajte u činiju: red testa, red belog luka, pavlake i kajmaka i tako redom dok sve ne utrošite.
*dodatni savet: Ako vam je lakše možete testo i fil sjediniti pa peći zajedno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom