Ovu pitu možete praviti sa krompirom, tikvicama... Ukusna je u bilo kom obliku.
Sastojci:
- 300 g brašna
- ½ l mlake vode
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- na vrh noža sode bikarbone
- 30 g putera
- 2-3 čena belog luka
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 kašika kajmaka ili mekog sira
- 1 šoljica ulja
Priprema:
U posudi umutite jaje, pa dodajte brašno, vodu, so i sodu bikarbonu. Umutite testo da bude gušće nego za palačinke. U pleh sipajte ulje, malo zagrejte u rerni, pa u zagrejano ulje stavite testo i pecite na umerenoj temperaturi da porumeni. Za to vreme sitno iseckajte beli luk, pa ga prokuvajte sa vodom i puterom. Prohlađeno testo iscepkajte na komadiće i ređajte u činiju: red testa, red belog luka, pavlake i kajmaka i tako redom dok sve ne utrošite.
*dodatni savet: Ako vam je lakše možete testo i fil sjediniti pa peći zajedno.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus