Ovu pitu možete praviti sa krompirom, tikvicama... Ukusna je u bilo kom obliku.

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • ½ l mlake vode
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • na vrh noža sode bikarbone
  • 30 g putera
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 kašika kajmaka ili mekog sira
  • 1 šoljica ulja

Priprema:

U posudi umutite jaje, pa dodajte brašno, vodu, so i sodu bikarbonu. Umutite testo da bude gušće nego za palačinke. U pleh sipajte ulje, malo zagrejte u rerni, pa u zagrejano ulje stavite testo i pecite na umerenoj temperaturi da porumeni. Za to vreme sitno iseckajte beli luk, pa ga prokuvajte sa vodom i puterom. Prohlađeno testo iscepkajte na komadiće i ređajte u činiju: red testa, red belog luka, pavlake i kajmaka i tako redom dok sve ne utrošite.

*dodatni savet: Ako vam je lakše možete testo i fil sjediniti pa peći zajedno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs