KUKURUZNA PITA SA SIROM PO DANIJELINOM RECEPTU: Za manje od 500 dinara spremite večeru za celu porodicu

Pogledajte kako naša čitateljka Danijela pravi ukusnu pitu sa sirom.

Danijela Todorov

Bilo slatka ili slana, hrskava pita definitivno osvaja svakoga već na prvi zalogaj. Dolazi iz drevnog Egipta i stare Grčke, a kada su Rimljani osvojili Grčku, njih je očarao i ukus pita. Kako se širilo Rimsko carstvo, recept za pitu je putovao kroz Evropu i zemlje Mediterana, a svaka je prilagođavala svojim običajima i hrani. Popularne su širom sveta, a prave se od različitih nadeva. Naš predlog je da isprobate ukusnu kukurznu pitu sa sirom, čiji recept je poslala naša čitateljka Danijela Todorov. 

  • Sastojci:
  • 500 g kora za pitu
  • 500 g sira
  • 1 jaje
  • Za premazivanje:
  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša kukuruznog brašna

Priprema: 
Kore podeliti na 4 dela, u svakom delu treba da bude 4 kore. Pomešajte jaja i sir i dobro sjedinite. A u drugoj posudi pomešajte umućena jaja kojima ste dodali jogurt, ulje i kukuruzno brašno. Na prvu koru pospite sir, pa preko preliv, stavite drugu koru i ponovite, a onda ređajte dok se potrošite sve četiri kore. Urolajte. A na isti način pripremite i pite od ostalih delova kora. Isecite pre pečenja, premažite prelivom, pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C. 

Recept poslala Danijela Todorov 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE