U emisiji "Praktična žena" gost je bio pevač Dušan Svilar i otkrio je recept za njegovu omiljenu pitu. Pravi se od lisnatog testa, pečenih paprika, kao i šampinjona i sira. Gurmansko vojvođansko predjelo je idealno i za večeru ili doručak, ali i za svečanu slavsku trpezu za Svetog Jovana. Priprema nije komplikovana, a ukus je prosto fantastičan.
- Sastojci:
- 3 pakovanja lisnatog testa
- 2 struka praziluka
- 600 g šampinjona
- 10 pečenih paprika
- 3 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 200 g tvrdog sira
Priprema:
U tiganju propržite seckane pečurke, posolite, pa dodajte i seckani praziluk. Dobro posolite i pobiberite, pa dinstajte dok sastojci ne omekšaju. Lisnato testo razvucite, pa stavite u tepsiju. Pečene paprike očisitite i pola količine, u komadu reađajte po testu, pa sipajte pola smese sa pečurkama i prazilukom. Pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite drugo testo. Poređajte preostale paprike, a zatim i smesu od pečuraka i praziluka. Pospite preostalim rendanim sirom, pa preko stavite i treće testo. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i sipajte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom