U emisiji "Praktična žena" gost je bio pevač Dušan Svilar i otkrio je recept za njegovu omiljenu pitu. Pravi se od lisnatog testa, pečenih paprika, kao i šampinjona i sira. Gurmansko vojvođansko predjelo je idealno i za večeru ili doručak, ali i za svečanu slavsku trpezu za Svetog Jovana. Priprema nije komplikovana, a ukus je prosto fantastičan. 

  • Sastojci: 
  • 3 pakovanja lisnatog testa
  • 2 struka praziluka 
  • 600 g šampinjona 
  • 10 pečenih paprika 
  • 3 jajeta 
  • 200 g kisele pavlake 
  • 200 g tvrdog sira 

Priprema:
U tiganju propržite seckane pečurke, posolite, pa dodajte i seckani praziluk. Dobro posolite i pobiberite, pa dinstajte dok sastojci ne omekšaju. Lisnato testo razvucite, pa stavite u tepsiju. Pečene paprike očisitite i pola količine, u komadu reađajte po testu, pa sipajte pola smese sa pečurkama i prazilukom. Pospite rendanim sirom (100 g). Preko stavite drugo testo. Poređajte preostale paprike, a zatim i smesu od pečuraka i praziluka. Pospite preostalim rendanim sirom, pa preko stavite i treće testo. Umutite jaja sa kiselom pavlakom i sipajte preko testa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE