DOMAĆINSKA PITA SA SREMUŠEM I SIROM: Hrskava i puna sočnog fila - kao iz pekare

Domaća pita je uvek dobar izbor, a napunite je sremušem i sirom.

Shutterstock

Domaćinske pite nas podsećaju na detinjstvo kada smo gledali baku kako mesi testo i razvlači domaće kore. One sa sirom i mesom su najpopularnije, ali i sa povrćem je jednako ukusna. Danas su recepti prilagođeni i onima koji nisu vešti u kuhinji, pa pite možete da napravite sa gotovim korama. Ako želite malo drugačije punjenje nego obično, onda isprobajte ovo sa sremušem i sirom. Uživajte! 

  • Sastojci: 
  • 1 pakovanje kora 
  • 3 veze sremuša 
  • 400 g švapskog sira 
  • 3 jajeta 
  • 100 ml jogurta 
  • 100 ml ulja 
  • susam 

Priprema:

U posudi pomešajte sir, jaja, jogurt i posolite. Sjedintie smesu, pa dodajte seckani sremuš koji ste prethodno oprali i osušili. Jednu koru nauljite, pa stavite drugu koru koju ćete isto da nauljite.Sipajte 2-3 kašike fila i urolajte. Tako uradite dok ne utrošite sve kore, pa ređajte u krug u tepsiju koju ste nauljili. Pitu poprskajte vodom, premažite uljem i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45 minuta, pa smanjite temepraturu na 180°C. Pazite da ne zagori. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE