Carska pita, pored proje, ukršava svaku svečanu trpeze zbog svoje jednostavne pripreme i fantastičnog ukusa. Ali, nju možete da pravite i za doručak ili večeru, a sastojci koje dodajte mogu da budu po želji. Mi predlažemo da u testo dodate i senf, jer će biti ukusnije, a da obavezno koristite pečenu papriku i kisele krastavčiće. Ovako pripremljena carska pita oduševiće svakoga.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 400 g brašna
- 200 g kukuruznog brašna
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 200 g praške šunke
- 200 g tvrdog sira
- 4 kisela krastavčića
- 2 pečene paprike
- 1 kašičica senfa
Priprema:
Penasto umutite jaja sa malo soli, pa dodajte ulje, jogurt i senf. Lepo sjedinite mikesrom, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, kao i kukuruzno brašno. Sve lagano promešajte, a onda dodajte rendanu šunku i sir (možete i sitno seckanu), kao i sekanu pečenu papriku i krastavčiće. Tepsiju nauljite i pospite brašno, pa sipajte dobijenu smesu. Poravnajte i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa