Pica pita sa mlevenim mesom

Pica pita je vrlo raskošna, puna ukusa i idealna za glavni obrok.

prt scr / yt / Adam Witt

Sastojci:

  • 120 g mlevenog svinjskog mesa
  • 120 g seckane zelene paprike
  • 60 g seckanog luka
  • 2 zamrznuta testa za picu
  • 470 g sitnog sira
  • 120 g rendanog kačkavalja
  • 230 ml paradajz sosa
  • 8 kriški feferona
  • 120 g pečuraka, iseckanih
  • 1/4 kašičice sušenog origana

Recept za pica pitu:

Za pica pitu zagrejte rernu na 200°. U velikom tiganju pržite meso, zelenu papriku i luk na srednjoj vatri, dok meso ne bude više ružičasto.

Jedno testo prebacite u podmazan, duboki, okrugli pleh od 23 cm. Na testo složite sir, rendani kačkavalj i pica sos. Prelijte mešavinom mesa, feferonima, pečurkama i origanom.

Drugo testo stavite preko fila. Zapečatite ivice, pospite preostalim sosom za picu, sirom i origanom. Pecite do zlatno-smeđe boje, 18-22 minuta. Možda ćete želeti da napravite i pitu od gotovih kora, sa mesom i jogurtom.

Pročitajte kako se pravi pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi  Instagram/eczdytincibulut

StvarUkusa