ISPRŽITE JAJA SA PEČURKAMA: Ukusan doručak, a tajna u posebnom umaku (VIDEO)

Ispecite jaja i poslužite sa neobičnim sosom od pečuraka.

Printscreen/YT/Break the Spice

Doručak je najvažniji obrok koji nam daje engergiju i zato je bitno da ga ne preskačemo. Jaja su među najhranljivijim namirnicama na planeti i odličan su predlog za početak dana, ali ako želite malo da obogatite dosadašnju pripremu, onda ih obavezno poslužite sa neodoljivim sosom od pečuraka

Sastojci:

  • 4 jajeta 
  • 200 g pečuraka 
  • 5-6 čena belog luka
  • 3 mlada luka

Za sos:

  • 1 kašika svetlog/običnog soja sosa
  • 1 kašičica tamnog soja sosa
  • 1 kašičica sosa od ostriga (ne mora)
  • 1/4 šolje vode
  • 1 kašičica kukuruznog skroba

Priprema:

Očistite pečurke vlažnim ubrusom i isieckajte, a zatim iseckajte mladi i beli luk. Na jakoj vatri zagrejte 2 kašike ulja. Kada se ulje zagreje, dodajte pečurke i pržite dok ne promene boju. Smanjite vatru, dodajte beli luk i beli deo mladog luka. Mešajte i pržite dok ne zamiriše. U posudi pomešajte oba soja sosa, sos od ostriga, vode i skrob, pa dodajte u pečurke. Kuvajte dok se malo ne zgusne. Dodajte zeleni deo mladog luka i ugasite vatru. U tiganju zagrejte ulje i dodajte umućena jaja. Ispržite ih i servirajte sa sosom od pečuraka. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE