LEPINJE PUNJENE KAJGANOM, SIROM I MLADIM LUKOM: Popularan doručak od jeftinih sastojaka

Za doručak spremite testo punjeno kajganom i mladim lukom.

Printscreen/YT/ Fast & Easy Recipes

Doručak je najbitniji obrok, a ako želite da isprobate nešto drugačije, mi vam preporučujemo ovaj fantastičan recept. Umesite testo i napravite tanke lepinje koje ćete napuniti kajganom, mladim lukom i sirom. Brzo i jednostavno, a ukus je neponovljiv. Sastojci su jeftini i uglavnom ih već imate kod kuće. 

  • Sastojci:
  • 100 g tvrdog sira
  • 220 g brašna 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 125 ml vrele vode
  • 3 jajeta
  • 1 kašika ulja
  • 1 veza mladog luka

Priprema:
Pomešajte brašno, so i vodu, pa umestite testo koje se ne lepi za ruke. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odmori 15 minuta. Za to vreme umutite jaja, pa ispržite kajganu. U posudi pomešajte seckani mladi luk, kajganu i rendani sir. Dodajte kašiku ulja i malo posolite, pa sve sjedinite. Testo oblikujte u valjak, pa isecite na 6 delova i oblikujte loptice. Pokrijte i ostavite da odmore 10 minuta. Razvucite svaku lopticu na 1-2 mm debljine, pa na pola testa stavite fil i onda preklopite drugom polovinom. Viljuškom pritisnite ivice da se lepo zatvore. Pržite u tiganju na malo ulja. 

Izvor: Stvar ukusa