Ako nemate više inspiracije šta da spremate za ručak, evo odličnog predoga. Pohovani karfiol možete da služite sa nekom salatom.
Sastojci:
- 500 g karfiola
- 1 čen belog luka
- 1 kašika sirćeta
- 100 g brašna
- so, biber, začinska papirka, beli luk u prahu
- 1 kašika seckanog korijandera ili peršuna
- 1 jaje
- 120 ml mleka
Priprema:
Parčiće karfiola kuvajte u vodi u koju ste dodali ceo čen belog luka i sirće. Kuvajte nekih 10-15 minuta. U brašno dodajte sve začine i jaje. Dobro sjedinite. Karfiol procedite, umočite u smesu i pržite u vrelom ulju.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs