Leti se nekako uvek okrećemo laganijim jelima bez mesa, a ovaj recept je upravo takav. Paprikaš bogat povrćem, bez mesa, osvežavajući i ukusan ručak koji će svi voliti. Brzo se pravi, sastojci su jeftini i hranljivi, a većinu njih sigurno imate kod kuće.
Jelo na kašiku koje ća vas okrepiti tokom letnjih vrućina.
Sastojci:
- 500 g krompira
- 2 crna luka
- 2 šargarepe
- 4 mesnate crvene paprike
- 1 veza peršuna
- 2 kašike brašna
- malo aleve paprike
- so, biber
Priprema:
Krompire oljuštite i isecite na kocke, pa ih stavite u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Crni luk isecite na listiće, papriku i šargarepu na tračice, pa sve dodajte u šerpu sa krompirom. Kuvajte na umerenoj vatri dok povrće skroz ne omekne. Ukoliko ima potrebe dolivajte po malo vode. Brašno pomešajte sa alevom paprikom, razmutite sa malo vode i sve ulijte u šerpu. Krčkajte dok ne dobijete željenu gustinu i sve začinite po ukusu. Pre služenja peršun sitno naseckajte i pospite ravnomerno po paprikašu.
Izvor: Stvar ukusa