MANASTIRSKI PAPRIKAŠ BEZ MESA: Jeftino jelo prepuno povrća, a što se duže krčka to je lepše - prste da poližeš

Manastirski paprikaš bez mesa izuzetno je zdrav i držaće vas sitima tokom celog dana.

Shutterstock

Leti se nekako uvek okrećemo laganijim jelima bez mesa, a ovaj recept je upravo takav. Paprikaš bogat povrćem, bez mesa, osvežavajući i ukusan ručak koji će svi voliti. Brzo se pravi, sastojci su jeftini i hranljivi, a većinu njih sigurno imate kod kuće.

Jelo na kašiku koje ća vas okrepiti tokom letnjih vrućina.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 2 crna luka 
  • 2 šargarepe
  • 4 mesnate crvene paprike
  • 1 veza peršuna
  • 2 kašike brašna
  • malo aleve paprike
  • so, biber

Priprema:

Krompire oljuštite i isecite na kocke, pa ih stavite u šerpu i nalijte vodom da ogreznu. Crni luk isecite na listiće, papriku i šargarepu na tračice, pa sve dodajte u šerpu sa krompirom. Kuvajte na umerenoj vatri dok povrće skroz ne omekne. Ukoliko ima potrebe dolivajte po malo vode. Brašno pomešajte sa alevom paprikom, razmutite sa malo vode i sve ulijte u šerpu. Krčkajte dok ne dobijete željenu gustinu i sve začinite po ukusu. Pre služenja peršun sitno naseckajte i pospite ravnomerno po paprikašu.

Izvor: Stvar ukusa