DOMAĆI KEBAB OD MLEVENOG MESA: Više nećete poželeti kupovni, a priprema je toliko laka da uspeva svima

Domaći kebab od mlevenog mesa toliko je ukusan da ćete ga praviti stalno.

Prontscreen/YT/AqsaCuisine

Doner ili kebab postao je klasik ulične hrane i na našim prostorima, a uz malo truda lako ga možete napraviti i kućnoj varijanti. Možete da iskoristite mleveno meso poput janjetine, ili je zamenite junetinom i svinjetinom u zavisnosti šta više volite.

Za pripremu vam može pomoći blender, jer se svi sastojci u njemu jednostavnu "smućkaju", a ukoliko ga nemate možete meso "umesiti" i rukama. Pečeno meso poslužite s lepinjama i omiljenim prilozima i umacima.

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 4 čena belog luka
  • 100 g prezli
  • 2 kašičice kima
  • 1 kašičica mirođije
  • 1 kašičica origana
  • malo aleve paprike
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

Crni i beli luk sitno naseckajte. Sve sastojke osim ulja ubacite i blender, dodajte začine po ukusu, pa sve izmiksajte nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ukoliko nemate blender sve ih pomešajte u činiji, pa sjedinite rukama. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Uzmite veći list aluminijumske folije, malo nauljite, pa prebacite meso. Oblikujte u 3 čvrste veknice nalik na manje kifle. Foliju čvrsto zarolajte, uvrćući krajeve. Stavite na pleh i pecite oko 40 minuta, a nakon tog vremena skinite foliju i pecite još nekoliko minuta da se uhvati hrskava korica. Kada je gotovo ostavite da malo prohladi, a potom ih stavite u lepinju i dodajte priloge po želji.

Izvor: Stvar ukusa