RUČAK KOJI SE SAM SPREMA - ZAPEČENA PILETINA SA POVRĆEM: Šareno i ukusno jelo, a najbolje od svega je što ne košta puno

U rerni ispecite piletinu sa povrćem i eto savršenog ručka.

Printscreen/YT/Easy Things to Cook

Piletina je gotovo svima prvi izbor kada su ideje za ručak u pitanju. Em nije skupa, a i lako se pravi. Donosimo vam recept za karabatak zapečen u rerni sa raznovrsnim povrćem, a na kraju se doda sir koji se razvlači kada se istopi. Jeftin i ukusan obrok za celu porodicu, a najbolje od svega je što ne zahteva stajanje pored šporeta. 

Sastojci:

  • 4 karabataka
  • 500 g krompira
  • 500 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g tvrdog sira
  • 1 paradajz
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka 

Priprema:

Meso posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom, mlevenim belim lukom i prelijte uljem (2-3 kašike). Dobro promešajte i ostavite da se marinira nekih 20-ak minuta. Stavite meso u tiganj i preko pospite seckani crni luk. Preko stavite isečen krompir i prelijte pavlakom za kuvanje. Pokrijte alu folijom i pecite na 200°C oko 45 minuta. Izvadite iz rerne i poređajte paradajz isečen na kriške, a zatim pospite rendanim sirom. Vratite u rernu, bez folije, još 10 minuta. Pospite seckanim mladim lukom. 

Izvor: Stvar ukusa