Obrnite recept i umesto belo meso da napunite povrćem, vi napravite pljeskavice od povrća punjene belim meso. Ovo savršeno jelo osvojiće vas na prvi zalogaj, a priprema je nikad lakša. Sjajan je predlog za ručak uz sezonsku salatu, ali možete da servirate i gostima. Povrće birajte po želji, a ovo sto je nabrojanu u tekstu ispod je najbolja kombinacija.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 2 srednje tikvice
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- peršun
- 2 jajeta
- 1 kašika brašna
- 3 kašike pavlake
- 1 čen belog luka
Priprema:
Piletinu isecite na deblje parčiće po širini, a zatim pokrijte providnom folijom i izlupajte meso. Posolite, pospite začinskom paprikom i nauljite, pa dobro rukama promešajte. Tikvice izrendajte, pa posolite i ostavite 10 minuta. Izrendajte i šargarepu i crni luk, a peršun sitno iseckajte. Pomešajte povrće, ali tikvice prethodno ocedite. Zatim dodajte jaje, brašno i pobiberite. Sipajte ulje u tiganj, zagrejte, sipajte kašiku povrća, malo kašikom spljoštite i oblikujte, a zatim preko stavite belo meso i zatvorite smesom od povrća. Pecite sa obe strane dok ne bude gotovo. Pavlaku i mleveni beli luk pomešajte sa seckanim peršunom i služite preko.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE