Kada želimo da pripremimo brz i jednostavan ručak, a da je u isto vreme ukusan, izbor uglavnom padne na piletinu. Ove hrskave, a u isto vreme sočne rolnice od belog mesa punjene pesto sosom, sirom i šunkom, prave se veoma jednostavno. U toku prženja im dodajte koricu limuna koja će celom jelu dati dodatnu aromu.
Poslužite ih uz prilog po želji ili svežu sezonsku salatu i imaćete ručak za destku.
Sastojci:
- 350 g pilećeg filea
- 100 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 4 kašike brašna
- 4 kašike prezli
- so, biber
- naribana korica limuna
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Piletinu isecite na tanke šnicle, pa ih dodatno izlupajte čekićem da ih lepo rastanjite. Posolite i pobiberite sa obe strane, premažite ih pesto sosom, pa poređajte šunku i kačkavalj. Lagano zamotajte u rolnice, pa svaku probodite čačkalicom da se ne otvore. U činiji pomešajte brašno zajedno sa prezlama, pa svaku rolnicu dobro uvaljajte. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte malo korice limuna, pa meso lagano spuštajte i i pržite po nekoliko minuta sa svih strana, dok ne dobiju rumenu hrskavu koricu. U toku pečenja na njih pospite još malo korice limuna koja će im da dati posebnu aromu. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja i služite ih dok su još tople. Celu pripremu pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE