NOV NAČIN PRIPREME PLJESKAVICA OD TIKVICA: Još mekše i ukusnije, a caka je u tome da ne ubacujete celo jaje odjednom

Najbolji recept za pljeskavice sa tikvicama koji ste probali do sada.

Printscreen/Youtube/Schnelle Rezepte

Do sada ste verovatno više puta pravili pljeskavice od tikvica, ali garantujemo da na ovaj način niste. Umesto da cela jaja pomešate sa brašnom i tikvicama, razdvojite žumanca i belanca, pa belanca penasto umutite i umešajte u smesu. Na taj način će pljeskavice biti još vazdušastije i mekše

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • so po ukusu
  • 2 jajeta
  • 30 g sira
  • 80 grama brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Priprema:

Tikvice izrendajte, posolite i ostavite par minuta da puste sok. Iscedite ih i stavite u činiju. Dodajte žumanca, rendani sir i brašno sa praškom za pecivo. Promešajte. Belanca penasto umutite pa lagano umešajte u smesu. Kašikom vadite smesu. Pržite na laganoj vatri 5-7 minuta sa svake strane. Rezultat su neverovatno mekane pljeskavice od tikvica.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE