Ukoliko piletinu često jedete na isti način, moguće da vam je malo i dosadila. Zašto onda ne biste isprobali malo drugačiji sos, poput ovog sa maslinama i pavlakom. Daće mesu potpuno drugačiju aromu i ukus.
Sastojci:
- 250 g pilećih prsa
- so, biber
- 1 čen belog luka
- maslinovo ulje
- kockica putera
- 120 g maslina
- 70 ml vode
- 150 ml pavlake
Priprema:
Pileća prsa isecite na tanje šnicle pa ih posolite i pobiberite. U tiganju zagrejte puter i maslinovo ulje pa stavite šnicle. Dok se one prže isecite masline na krugove. Izvadite meso iz tiganja pa dodajte pavlaku i vodu. Ubacite i masline pa sve začinite i krčkajte nekoliko minuta. Vratite potom meso, ubacite seckan beli luk, krčkajte još par minuta i servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE