Da bi vam krmenadle uvek bile sočne morate da pazite kada ih pržite ili pečete. Vodite računa da ne preterate sa termičkom obradom, jer mogu da da postanu suve. Isprobajte i ovaj recept za koji vam nije potrebno posebno kulinarsko umeće, a sos od senfa i pavlake za kuvanje meso čini mnogo ukusnijim.
Sastojci:
- 4 krmenadli
- 240 ml pilećeg bujona
- 1 puna kašika senfa od celog zrna
- 120 ml pavlake za kuvanje
- malo vorčester sosa
Priprema:
Meso posolite i pobiberite. Malo ulja sipajte u tiganj i zagrejte. Zatim dodajte i meso i pecite oko 3 minuta sa svake strane. Prebacite krmenadle u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 5-6 minuta. Smanjite temepraturu na šporetu i u tiganj sipajte bujon. Ostavite nekih 3-4 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte senf, pavlaku za kuvanje i vorčester sos. Promešajte i ostavite da provri, pa lagano kuvajte još 5 minuta, dok se sos malo ne zgusne. Gotovo meso izvadite iz rerne i ostavite da odmori na toplom tanjiru oko 3-4 minuta. Prelijte sos preko mesa i pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE