Gulaš od kobasica je klasik u svim kuhinjama. Ovo je jeftina i brza verzija klasičnog gulaša sa mesom koji svi vole. Zovu ga i "gulaš za siromašne" ili gulaš od krompira. Ovo je recept čuvenog kuvara Romana Paulusa, koji je dobio Mišelinovu zvezedu, koja se dodeljuje kuvarima i restoranima koji su poznati po originalnosti, veštini kuvanja, kvalitetu, ali i ceni jela. Super je predlog za ručak, ne košta puno i nije komplikovan za pravljenje, a i ne oduzima puno vremena.
Sastojci:
- 300 g crnog luka
- 500 g kobasice
- 3 kašike masti
- 4 čena belog luka
- 100 g paradajza
- 2 kašike slatke paprike
- 1 l pilećeg bujona
- 300 g krompira
- čili po ukusu
- 1 kašičica mlevenog kima
- 150 ml vode
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica majorana
- vlašac
Priprema:
Iseckajte crni luk i propržite na masti, pa dodajte kobasicu kojoj ste skinuli kožicu i koju ste sitno iseckali, pa pržite još 5 minuta. Zatim dodajte seckani beli luk i pržite još 5 minuta. Zatim dodajte paradajz sos i promešajte. Nakon 2 minuta dodajte slatku papriku i mleveni kim i pržite uz mešanje. Pazite da slatka paprika ne zagori. Nakon 2 minuta sipajte bujon i seckani krompir. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Vodu i brašno dobro sjedinite, pa sipajte u jelo. Dodajte so, biber i majoran i promešajte. Kuvajte još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE