BOSANSKA MUSAKA - PEČE SE KRAĆE OD KLASIČNE: Sočna i ukusna, svideće se i najvećim probirljivcima

Zamenite klasičnu bosanskom musakom.

Shutterstock

Musaka je tradicionalno jelo od krompira i mlevenog mesa, a sada isprobajte i bosansku musaku u kojoj omiljeno povrće zamenite patlidžanom i paradajzom. Peče se kraće od klasične, a na kraju se posipa rendanim sirom koji je čini još ukusnijom. Odličan predlog za ručak ili ranu večeru.  

Sastojci: 

  • 3 veća patlidžana
  • 600 g paradajza 
  • 200 g crnog luka
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 kašičice prezli
  • 50 g tvrdog sira 

Priprema:

Patližan isecite po dužini, a paradajz na kolutove, pa ispžite na ulju. Izvadite iz tiganja, pa propržite sitno seckan crni luk, a onda dodajte i mleveno meso. Začinite po želji. Posle 20-ak minuta meso je gotovo. Vatrostalnu posudu malo nauljite pa poređajte pola količine patlidžana, a preko i pola količine paradajza. Zatim sipajte prezle, pa pola količine mlevenog mesa. Zatim poređajte patlidžan (ostavite par da zatvorite musaku), paradajz, prezle, meso i poslednji red neka bude patližan. Sipajte malo ulja i pecite je u zagrejanoj rerni na 220°C oko 20 minuta. Gotovo jelo dok je vruće pospite rendanim sirom. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Na tri žlice ulja

popecite nasjeckani luk, dodajte mljeveno meso, Vegetu i papar. Mljeveno meso pirjajte podlijevajući s malo vode 15-20 minuta.