PILETINA SA POVRĆEM U TIGANJU: Kao iz najskupljih restorana, a preko 3 miliona ljudi je oduševljeno ovim receptom

Napravite jednostavan, a ukusan ručak, a kao inspiracija neka vam posluži recept za piletinu sa povrćem iz tiganja.

Printscreen/YT/Alle Rezepte

Rukač sa piletinom je uvek dobra ideja, pogotovo ako ima i krompira. Donosimo recept za takvo jelo u koje se dodaje i paprika i paradajz, a na kraju se posipa sirom i peče u rerni. Ukusno i lako za prirpemu, ovo jelo će vas oduševiti, ali i okupiti porodicu za stolom. Sve se pravi u jednom tiganju, pa je i to olakšavajuće, jer nema puno prljavih sudova. Ovaj recept je na YouTubu-u videlo preko 3 miliona ljudi. 

Sastojci:

  • 1 kg belog mesa 
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 2 paprike
  • 7 čeri paradajza
  • 6 malih krompira
  • 150 ml paradajz sosa 
  • 100 ml vode 
  • tvrdi sir po želji 

Prirpema:

Meso isecite na šnicle, pa posolite i pobiberite i pospite brašnom sa obe strane. Istopite puter i dodajte maslinovo ulje, pa propržite šnicle dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz tiganja. Crni i beli luk sitno iseckajte, kao i papriku, paradajz i krompir. U isti tiganj gde ste pržili meso dodajte još malo puter i maslinovog ulja, pa kad se zagreje ubacite krompir. Kada se malo proprži dodajte crni luk, a posle par minuta i papriku i paradajz. Malo promešajte i krčkajte 2-3 minuta, pa dodajte beli luk. Sipajte vodu i paradajz sos. Ostavite da se krčka nekih 10 minuta, pa vratite meso i pospite rendanim sirom. Stavite u rernu na 200°C oko 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE