Rukač sa piletinom je uvek dobra ideja, pogotovo ako ima i krompira. Donosimo recept za takvo jelo u koje se dodaje i paprika i paradajz, a na kraju se posipa sirom i peče u rerni. Ukusno i lako za prirpemu, ovo jelo će vas oduševiti, ali i okupiti porodicu za stolom. Sve se pravi u jednom tiganju, pa je i to olakšavajuće, jer nema puno prljavih sudova. Ovaj recept je na YouTubu-u videlo preko 3 miliona ljudi.
Sastojci:
- 1 kg belog mesa
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 2 paprike
- 7 čeri paradajza
- 6 malih krompira
- 150 ml paradajz sosa
- 100 ml vode
- tvrdi sir po želji
Prirpema:
Meso isecite na šnicle, pa posolite i pobiberite i pospite brašnom sa obe strane. Istopite puter i dodajte maslinovo ulje, pa propržite šnicle dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz tiganja. Crni i beli luk sitno iseckajte, kao i papriku, paradajz i krompir. U isti tiganj gde ste pržili meso dodajte još malo puter i maslinovog ulja, pa kad se zagreje ubacite krompir. Kada se malo proprži dodajte crni luk, a posle par minuta i papriku i paradajz. Malo promešajte i krčkajte 2-3 minuta, pa dodajte beli luk. Sipajte vodu i paradajz sos. Ostavite da se krčka nekih 10 minuta, pa vratite meso i pospite rendanim sirom. Stavite u rernu na 200°C oko 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE